OPTUR 2007 - Brocken d. 24-6-2007
 
  
Optur 2007 er jo egentlig ikke et løb,- men så alligevel, det er vores ( cykelbassernes) eget lille løb, inspireret af uofficielt DM i Uphill.
Uofficielt DM i Uphill går kort fortalt ud på, at man starter samtidigt, for foden af Brocken ved Scharfenstein. Derefter går det op mod målet ca. 4 km. længere oppe, og det er stejlt skal jeg hilse at sige. Første mand, -eller kvinde, på toppen vinder.
Gennemsnitsstigningen er ca. 12,5% og enkelte steder er stigningen på 26%!!!!
 
Nå, men vi kørte fra Ejby kl 6.00 om morgenen d.24-6-2007 PRÆCIST og 4,5 time senere stod vi i Torfhaus, klar til at cykle de ca. 10-12 km. rundt om Eckerstausee mod Scarfenstein.
Vi havde jo kortet fra vores tidligere Harzen-tur, så det gik rimelig let med finde den rigtige vej, som for øvrigt var rigtig flot, da vi krydsede en dæmning, cyklede i vandkanten af Eckerstausee samtidig kunne vi det meste af vejen se Brocken i horisonten, og der lå den så og ventede på os.
 
Da vi ankom til Scharfenstein, gjorde vi os klar til opkørslen, hvilket i dette tilfælde bestod i at tisse, drikke, ta´”overtøj” af og endelig få en vandre-turist til at ta´et billede af os.
Da vi var klar ønskede vi hinanden en god tur, og vi satte samtidig i gang mod toppen.
De første par 100 mtr. er ikke voldsomt stejle, men så skal jeg da lige love for at det går op.
Mit gear blev banket ned på Piveskiden og så trådte jeg til. Undervejs mødte jeg mange vandrere som var på vej både op og ned, og det gik fint med at passere dem, om end at det ikke gik særligt stærkt. Opad kørte jeg vel med ca. 8 km.t.
Min vejrtækning var ikke noget at skrive hjem om, da jeg prustede som en hest og et par gange overvejede jeg at stå af, men stædigheden over at ”besejre” bjerget fik mig til at fortsætte.
Lidt efter lidt fandt jeg et godt tråd, og toppen nærmede sig ganske langsomt. Kenny var et pænt stykke bagved og Claes kunne jeg ikke se, da vejen op svinger en del. ( a´propos´vejen, så har det intet med en vej at gøre, da ruten op består af nogle gamle og store betonelementer med huller i. Disse betonelementer har ligget siden krigen og er mange steder hullet og skævtliggende pga. tidens tand.)
 
Da jeg var næsten oppe på toppen kørte jeg forbi en gruppe med ældre tyske turister som heppede fuldstændig vanvittigt på mig, dvs.at jeg tror at det var mig de heppede på, for jeg så ikke andre. Men det gav mig lige det sidste skud energi til at spurte hen til de store sten på toppen som var målet.
Jeg var oppe i tiden 30,32, og da Kenny kom op i tiden 33,10 kunne jeg næsten tale helt almindeligt. Claes var så uheldig at styrte lige inden toppen. Han væltede ned over et rækværk og trykkede nogle ribben, så han brugte lidt ekstra tid, 45,20.
 
Da vi havde stået på toppen lidt og fået taget billeder kørte vi ned samme vej som vi kom op, og ruten tilbage til bilen var stort set den samme med undtagelse af et par ”afstikkere”.
 
Vi var helt høje over vores opkørsel og over rent faktisk at have kørt op, så i bar adrenalinkick lykkedes det os at køre forkert på vejen hjem ( vi var havnet i Polen hvis ikke det var fordi vi langsomt kom til os selv…)
 
Turen hjem i bilen var skøn, Kenny kørte og Claes og undertegnede fejrede turen med lidt ildvand og løgnehistorier.


Morten
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

Bo godt i Harzen
- med prisgaranti

På Hotels.com kan du finde en masse gode steder at bo, når du skal til Harzen med din mountainbike. 
Vælger du en af byerne nedenfor, kommer du til nogle af de bedste MTB områder i Harzen... 

Hoteller i Hahnenklee
Hoteller i Braunlage
Hoteller i Altenau
Hoteller i Bad Harzburg
Hoteller i Schierke
Hoteller i Sankt Andreasberg

Skal du køre MTB i Harzen?
Skal du på mountainbike i Harzen?
Få mere information her...

 Harzen tips & links

 

Cykelbasserne på MTB i Harzen

- Brocken Attack 2007
---
Træningslejr 2008
---

Træningslejr 2009
---
Træningslejr 2010
---

Træningslejr 2011
---
Træningslejr 2012
---

- Træningslejr 2013
---
Træningslejr 2014
---
Træningslejr 2015
---
Træningslejr 2016

Klik her for at få dit eget GoMINIsite