Få 2200 km. mountainbikespor
på kun 5 timer
 
Synes du at Steiler Wand, Bloksbjerg og Grosser Knollen
lyder som spændende udfordringer på din mountainbike?
Vil du have god plads i skovene
og nærmest uendelige spor?
Orker du 500 møgirriterende kilometer
ned gennem Tyskland?
 Så læs mere nedenfor...

 
Denne side bliver hver dag besøgt af MTB interesserede, som samler information om at køre på mountainbike i Harzen.

Inden at du, måske, begynder at tro at vi, Cykelbasserne, er de rene Jørgen Leth´er med historiske fortællinger om Harzen, skynder vi os at fortælle dig at vores erfaringer udelukkende er baseret på tidligere besøg i dette tyske MTB-Mekka og at vi bestemt ikke har tænkt os at trætte dig med vores ringe historiske viden om Harzen.
Harzen, et populært MTB rejsemål
Harzen er et populært rejsemål for danske MTB-interesserede på grund af det kuperede landskab, og den forholdsvis korte køreafstand fra den dansk/tyske grænse. Afstanden fra den dansk/tyske grænse gør at Harzen kan nåes på 5-6 timers kørsel i bil. Køretiden er overkommelig og det er ret nemt at finde derned.

Klimamæssigt er der ikke den store forskel på Danmark og Harzen, men du bør være opmærksom på at der kan være ret koldt, samt "sne-rester" og smeltevand på spor og stier fra de højest beliggende "bjerge" et godt stykke ind i april.
Vi anbefaler at du tager til Harzen fra starten af maj måned, hvis du vil undgå koldt og klamt vejr.

Mountainbikere er velkomne i Harzen
Du finder et stort udvalg af hoteller, vandrehjem, pensionater, ferielejligheder mm. i Harzen og det er generelt yderst fair priser som der køres med. Du skal dog ikke nødvendigvis forvente luksusforhold, da standarden flere steder er lidt gammeldags. Men tingene virker og fungerer som de skal, ligesom at gæstfriheden hos tyskerne er stor. Du kan nemt finde overnatningsmuligheder i Harzen. Benyt linkene her på siden for at finde lejligheder eller hoteller.

Vi har tidligere boet i byerne Bad Lauterberg i det sydlige Harzen, Hahnenklee i den nordvestlige del af Harzen, Braunlage i den centrale del samt Hohegeiss i den sydøstlige del, med Braunlage som det klart bedste udgangspunkt, pga. de mange MTB-ruter og spormuligheder herfra. 

Af andre rigtig gode MTB-byer kan vi nævne; Altenau og St. Andreasberg, som alle er beliggende i kuperede områder, med MTB spor lige uden for døren.

Når du bliver sulten og tørstig mens du er på sporet, har du fine muligheder for at droppe ind på diverse Gasthäuser i områderne. Her kan du fortære schnitzler så store som møllehjul, sauerkraut samt alle mulige andre lækre retter fra det tyske køkken. Disse Gasthäuser er afmærket i kortsættet som vi omtaler længere nede på siden. 
Bemærk at det generelt er en rigtig god idé at du medbringer lidt Euro i cykeltrøjen, da der findes flere steder hvor du ikke kan benytte kreditkort. 

Afmærkede MTB ruter i Harzen
Du får cirka 2200 km. afmærkede MTB spor af forskellig sværhedsgrad at boltre dig på, så alle, uanset niveau, kan være med og pga. af de mange spor bliver det aldrig kedeligt at køre dernede.
Der er også rigtig mange vandre- og "ski-stier" som det er muligt at improvisere på, hvis du er til mere teknisk krævende kørsel.

Detaljerede kortsæt over ruterne (Der Harz für Mountainbiker) udgives af Volksbank Arena Harz. Kortsættet kan bestilles online længere nede på siden. Prisen er ca 130 kr. pr. sæt. Kortsættet kan også købes dernede på forskellige turistbureauer.

Selve kortsættet består af et stort oversigtskort hvor alle ruter er indtegnet. Derudover er der små kort over hver enkelt rute, lige til at tage ud og putte i et dertil hørende plastik-etui som nemt passer i en lille lomme, eller i din cykeltrøje.
Ruterne på de små kort er bl.a. markeret med sværhedsgrad, højdeprofiler, turbeskrivelse, længde, varighed, max. stigning i % samt højeste og laveste punkt på ruten.

Ruterne er generelt godt afmærkede og rimelig lette at finde rundt på. Der kan dog være enkelte "smuttere" når ruteanvisningen sidder på træer eller pæle som er væltet.

Det detaljerede kortsæt "Der Harz für Mountainbiker" kan bestilles her..>> BESTIL HER <<<

Her finder du info om mountainbike i Harzen...
På hjemmesiden: www.mtbiharzen.dk kan du få alt at vide om at køre MTB i Harzen


 

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

Cykelbasserne på MTB i Harzen

- Brocken Attack 2007
---
Træningslejr 2008
---

Træningslejr 2009
---
Træningslejr 2010
---

Træningslejr 2011
---
Træningslejr 2012
---

- Træningslejr 2013
---
Træningslejr 2014
---
Træningslejr 2015
---
Træningslejr 2016


 Harzen tips & links

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite