På MTB i Harzen, 2009

Onsdag:
Ankomst til Hahnenklee kl. ca. 16.30.
Efter at have pakket ud og Martin og Kenny havde trukket lod om hvem som skulle sove sammen med mig :-) begav vi os ud på en uspecificeret tur, dvs. at vi ikke fulgte en bestemt rute, men simpelthen lod forreste mand bestemme retningen. Det førte os ud på nogle drømmestykker af singletrack, som fik MTB-englene til at synge.
 
Da vi nærmede os starten på aftenen sang MTB-englene en overgang ikke så højt eftersom vi for vild på en stejl opkørsel, for derefter at vælge en håbløs skovvej at finde tilbage på sporet med. Det lykkedes os dog at finde tilbage på sporet og for lige at gøre benene totalt stive til torsdag formiddag kørte vi op ad Bocksberg 2 gange!!!
 
Total km, onsdag = 31,63

På vildspor onsdag aften, Kenny og Martin holder fanen højt...

Torsdag:
Efter at have indtaget de obligatoriske havregryn, mandler, rosiner, sukker og mælk torsdag morgen, kastede vi blikket ud over vores altan og kunne se en noget mørk Harzen-himmel. Vi besluttede at den mørke himmel ikke skulle ødelægge vores lyse humør og satte retningen mod Lautental, hvorfra vi kunne ramme en rute på ca. 52 km.
 
Afsted det gik og endnu engang fik vi opsnuset nogle vandrestier som var helt fantastiske at køre på.
Ca. ½-vejs på ruten missede vi en ruteanvisning og for nok engang vild, denne gang var vi virkelig ”væk”. For at gøre ondt værre var en tordenbyge begyndt at buldre i det fjerne, og det er ligesom ikke med til at sætte motivationen i vejret når man står i en skov i ca. 600 meters højde. Til vores held mødte vi 2 tyske vandrere som var lokalkendt i området og fortalte os om en smutvej til byen Seesen hvor vi havde planlagt at spise frokost.
Smutvejen viste sig senere at være en omvej på ca. 15 km. men så fik vi da de ekstra km. på kontoen.
Frokosten blev indtaget på vanlig Cykelbasse-manér, dvs. med udendørs servering, Schnitzel og Feuerstein til ”dessert”. Efter den sene frokost ventede der os yderligere ca. 20 km. hjem.

Godt (og vådt) ankommet til Hahnenklee viste cykelcomputeren os at vi havde kørt 91,43 km.
Kenny og Morten med Seesen i baggrunden.
Fredag:
F for fredag, F for frygtens dag.
Hjemmefra havde vi aftalt med MCV at der skulle køres Brocken Attack fredag, med afgang og mødested fra Scharfenstein kl. 11.00.
Vi var så heldige at få ”lokket” Svendborg Mountainbike Klub med på dette arrangement også, så kl. 9.45 tog 3 Cykelbasser imod 10 ryttere fra Svendborg ved byen Torfhaus. Jeg var lidt nervøs for at skulle agere vejviser for gruppen ud mod mødestedet ved Scharfenstein, da jeg var kommet til sige til Svendborgenserne at jeg kendte vejen derud. Jeg har kørt vejen eén gang (for 2 år siden), så meget kunne være ændret siden da. Vi fandt mødestedet, med en ”smutter” undervejs, men var i så god tid at alle kunne nå at blive lidt kolde inden starten klokken 11.00 :-)
Min plan mht. Brocken Attack var at tage den med ro i starten for så at ”skyde” til sidst, men planer har det jo med at blive ændret…
Efter 200-300 meters kørsel drejer vejen op mod toppen til højre, og så går det OP, på dette tidspunkt sagde min indre MTB-djævel at tiden var inde til at ”skyde”. Så jeg skød ca. 2 km. med Kenny på hjul, hvorefter mit krudt blev lidt vådt og Kenny gik forbi. Jeg prøvede i nogle brøkdele af sekunder at holde hjul, men der var udsolgt.
Ca. 800-900 mtr. før mål fik jeg atter kontakt med Kenny og vi lå og trak hinanden på skift op mod toppen. På de sidste 50-100 mtr. spurtede Kenny fra mig og nåede stenen på toppen lige før mig.

Kenny huggede imponerende 5 minutter af hans 2 år gamle tid og jeg huggede 2 minutter af min ditto. Vi var begge oppe i en tid som ligger omkring 28 minutter og 16 sekunder. Martin kom flot op i en tid på 38 minutter på hans første Brocken Attack.
Efter at have indtaget frokost i Schierke var vi rundt og improvisere på vandrespor i området omkring Bruchberg.
 
Total km, fredag = 58,44

Svendborg Mountainbike Klub og Cykelbasserne på dæmningen ved Eckerstausee.

Lørdag
Vi tog til Bad Harzburg i den nordlige del af Harzen, da vi endnu ikke havde prøvet at køre i dette område endnu.
Her fik vi kørt 3 afmærkede ruter på i alt 85,82 km. Også her lykkedes det os at fare vild en enkelt gang, dog fandt vi ret hurtigt ruten igen, så ingen omveje til os denne gang.
Totalt set nåede vi i år op på 267 km. kørsel, og med ca. 19 timers effektiv køretid i løbet af de 3-4 dage har vi endnu engang fået en på opleveren.
 
MCV og Svendborg Mountainbike Klub har garanteret også fået en på opleveren, læs om deres Harzen 2009 oplevelser nedenfor.
 
 
MCV – Harzen 2009.

Billeder 2009Morten
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

Bo godt i Harzen
- med prisgaranti

På Hotels.com kan du finde en masse gode steder at bo, når du skal til Harzen med din mountainbike. 
Vælger du en af byerne nedenfor, kommer du til nogle af de bedste MTB områder i Harzen... 

Hoteller i Hahnenklee
Hoteller i Braunlage
Hoteller i Altenau
Hoteller i Bad Harzburg
Hoteller i Schierke
Hoteller i Sankt Andreasberg

Skal du køre MTB i Harzen?
Skal du på mountainbike i Harzen?
Få mere information her...

 Harzen tips & links

 

Cykelbasserne på MTB i Harzen

- Brocken Attack 2007
---
Træningslejr 2008
---

Træningslejr 2009
---
Træningslejr 2010
---

Træningslejr 2011
---
Træningslejr 2012
---

- Træningslejr 2013
---
Træningslejr 2014
---
Træningslejr 2015
---
Træningslejr 2016


 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite